Få den bedste madoplevelse ombord

Oasis of The Seas 1
Her er billede fra hovedrestauranten på Oasis of The Seas.

Noget af det vi bedst kan lide ved at tage på krydstogt er helt klart de mange restaurantbesøg ombord hvor vi rigtig kan forkæle os selv og nyde den gode mad og service. Normalt går vi typisk ikke på restaurant mere end én gang om måneden, og derfor nyder vi det 100% når vi så er afsted. Vi har her lavet en guide til den bedste madoplevelse når du er på krydstogt. Der er naturligvis nogle simple huskeregler som nok giver sig selv, men som er værd at have med alligevel.

  1. Undgå buffeten. Der er næsten altid fyldt med mennesker, og maden er sjældent noget at råde hurra for.
  2. Spis morgenmad i restauranten hvis du kan få tid til det. Skal du på udflugt tidligt på dagen, så undersøg om de ikke tilbyder en “ekspress morgenmad” menu som kun tagr ca. 30 minutter.
  3. Er du i tidspres vedr. morgenmad, så kan et alternativ til restauranten være at få leveret morgenmad direkte til kahytten. Ofte er det gratis, eller i hvert fald billigt. Det giver dig mindre stress, og maden har ikke været pillet i af hundredevis af andre gæster.
  4. Mange glemmer restauranten til frokost, så tjenerne har ofte god tid, og du får derfor ofte en bedre service.
  5. Til frokost eller aften bør du kigge på special restauranter som mod et lille beløb kan give dig en ekstra god madoplevelse. På de store krydstogtskibe finder du normalt mange forskellige special restauranter, og det kan være billigere at komme ind til frokost, så hvis du ikke vil bruge alt for mange penge, så er det værd at undersøge.
  6. Det er okay alt levne mad. Det er svært at vide hvor store retterne er  på forhånd, så det er okay at lade lidt blive tilbage af gen gigantiske pasta-ret du får til forret. Bestil de frem retter og få smagt på det hele.
  7. Få nu bestilt det mad du ikke ved hvad er for noget. Du støder helt sikkert på et eller andet mærkeligt udtryk og tænker “den ret tør jeg ikke bestille”. Gør det nu alligevel, og få udfordret dig selv. Spørg evt. de andre ved bordet, eller tjeneren hvis du gerne vil vide mere.
  8. Er du stadig meget sulten når du kommer til desserten, så lur lige humøret på tjeneren. Ofte er det intet problem at få to desserter. Vi havde engang en tjener da vi sejlede med Oasis of The Seas som helt af sig selv kom med en ekstra dessert til os bare fordi at “den så simpelthen bare så lækker ud, at jeg tænkte i gerne ville prøve den”.  (Hun sagde også altid at “now it’s yummy yummy time” når vi kom til desserten).

Du bør også læse vores og andres anmeldelser af det krydstogtselskab du regner med at tage med, for hvis du primært går efter den gode madoplevelse, så er der nogle som er klart at foretrække frem for andre.

 

1 Comment on “Få den bedste madoplevelse ombord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.