Babyer, børn og krydstogter (2020 udgave)

Vores guide om “Babyer, børn og krydstogter” er nu blevet opdateret her i 2020, og er nu endnu bedre end sidste års udgave! Vi håber du finder den hjælpsom. De sidste to år er det blevet endnu bedre at have børn med på krydstogter, og fx MSC Cruises synes vi leverer meget værdi for pengene.

Du har måske kigget på et krydstogt længe, men har fået en baby, eller har allerede et eller flere børn. Kan man så tage på et krydstogt hvor alles ønsker kan opfyldes til en pris som ikke sprænger budgettet?

Det korte svar må naturligvis være Ja.. Vi vil i denne artikel kigge nærmere på de muligheder som der findes for familier med babyer og/eller små børn. Der er stor forskel på hvordan de forskellige krydstogtselskaber griber det an, og der kan være stor forskel på oplevelsen for den lille og forældrene, og prisen varierer også meget. Vi prøver her at beskrive hvordan de mest populære selskaber griber det an, og forhåbentlig kan det hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Priser og service ændre sig dog ofte, så tjek altid med dit rejsebureau inden du booker noget. Generelt er det værd at bemærke at blebørn typisk ikke har lov til at benytte krydstogtskibets badeland/swimmingpools, (Heller ikke med svømmeble) og heller ikke før de minimum er 2 år gamle.

Du skal også være opmærksom på at flere krydstogtselskaber forventer at dit 6 måneder gamle barn fint kan ligge i en køjeseng og sove, men i virkeligheden er det nok de færreste forældre som vil lade deres lille barn sove så højt oppe uden en kant på sengen! Alternativt kan man så typisk låne en børneseng ombord, men fx MSC Cruises kan ikke fortælle om der faktisk er en ledig før man står foran krydstogtskibet og skal ombord, så husk at tjekke med dit rejseselskab!

For et par år siden anbefalede vi en “fold-ud” rejseseng som kunne være i en kuffert, og slås ud som et lille slags telt, men der har efterfølgende i nyhederne været nævnt problemer med mangel på frisk luft i i rejsesengen, så den er nu droppet. Vi anbefaler derfor nu et portabel sengegitter som du kan sætte fast under madrassen i køjesengen således at dit barn ikke ruller ud over kanten om natten. Der er allerede en lille “kant” på køjesengene, men til et lille barn så er det slet ikke nok til at sikre at hun ikke falder ud over om natten. du kan selv søge efter det på Internettet “sengegitter”.

Vi har senest været på tur med vores barn som nu er 5 år her i 2020 med MSC Cruises og deres “MSC Grandiosa” som er mangen til “MSC Meraviglia”. Her er der typisk en sovesofa som kan laves om til seng om natten, men den er faktisk ret høj, og vores pige endte med at falde ud den 3 nat da der ikke er gitter ved kanten. Herefter valgte vi simpelthen bare at tage madrassen ned på gulvet, og det kan man normalt gøre uden de store problemer!

Disney Fantasy glade børn

Her en lille pige som er ved at blive prinsesse for en dag med Disney Cruises.

Priserne i de nedenstående eksempler er taget for sommeren 2019, og dækker en uges krydstogt i Europa i én indvendig kahyt. Priserne ændres dog fra dag til dag, og kan ændre sig ved andet kahytvalg. Priserne er kun vejledende, og er her for at give dig en idé om hvor vidt et selskab er dyrt eller billigt. Nogle af krydstogtselskaberne har også af og til sær-tilbud hvis du kan være fleksibel hvor børn kan komme billigt eller gratis med, men her bør du kontakte dit rejsebureau for at høre mere. Vi har med vilje ikke taget priserne for 2020 da alle krydstogter pt. er aflyst pga. Covid-19, og det er lidt svært at vide hvordan priserne vil være når de starter op igen.


Royal Caribbean

Pris for ét barn under 12 år: 6.200 kr.

Babyer er tilladt fra 6 måned, og der er børnesenge ombord som man kan låne, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking. Royal Caribbean anbefaler at man altid selv tager mad med til den lille. Desuden kan der bestilles forskellige pakker til barnet f.eks. mad, bleer osv. Fra 1 år kan der bestilles børnepasning ombord, enten i grupper eller egen kahyt. Priserne starter ved omkring 60 kr. i timen.

Børn kan fra 6 måned og op til 17 år deltage i Royal Caribbean’s Adventure Ocean klub hvor der er underholdning for de små fra morgen til aften. Alle forældre får en “tilkalde-bipper”, så hvis barnet gerne vil have sin far eller mor, så kan de på den måde få fat i dig! Desuden er der på næsten alle deres krydstogtskibe et særligt pool område for de små med lavt vand og vandleg. (Bemærk at børn typisk ikke må bruge poolen med mindre de er toilettrænet ifølge Amerikanske sundheds regulativer).

Oasis of The Seas pool

Her et billede fra Oasis of the Seas hvor man kan se pool området for børnene.


 Costa Cruises

Pris for ét barn under 12 år: 1.800 kr.

Babyer er tilladt fra 6 måned, og der er børnesenge ombord som man kan låne, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking. Hos Costa Cruises skal du dog minimum bestille en udendørs kahyt før der er plads til en barneseng, og dermed bliver prisen noget højere hvis dit barn endnu ikke er gammelt nok til at sove i køjeseng! Der kan der lånes højstole, babybadekar og flaskevarmere. Du skal selv have mad med til den lille samt bleer! Fra 3 år er der gratis børnepasning ombord i børneklubben fra kl. 09.00 indtil 01.30 om natten. Til frokost og aftensmad skal du dog hente dit barn da de her har pause.

Børn kan fra 3 år og op til 17 år deltage i børneklubben hvor der er underholdning for børn i alle aldre. De små kan tegne og lege, lave kostumer til temafester om aftenen, spille bordfodbold og deltage i små fester. Desuden er der på næsten alle deres krydstogtskibe et særligt pool område for de små med lavt vand og vandleg. (Bemærk at børn typisk ikke må bruge poolen med mindre de er toilettrænet ifølge Amerikanske sundheds regulativer).

Costa Cruises børn

Poolområde for de små hos Costa Cruises.


MSC Cruises

Pris for ét barn under 18 år: 0 til 1800 kr. 

MSC Cruises har nu en minimum alder for babyer på ½ år, men det er nok også tvivlsomt at man har lyst til at tage afsted før den lille er det halve år gammel. Der er børnesenge og højstole ombord som man kan låne, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking, men det er meget vigtigt at nævne at de ikke kan fortælle dig om du kan få hverken børneseng eller højstol før du står ved krydstogtskibet og skal ombord! Desuden skal du selv have mad med til den lille samt bleer! Forældre kan ved ombord stigning leje en “tilkalde-bipper”, så hvis barnet gerne vil have sin far eller mor, så kan de på den måde få fat i dig! Fra 1 år og op til 3 år er der gratis børnepasning ombord i ”Miniklubben”.

I 2020 var der når skibet lå i havn typisk åbent fra 07 til 23! På havet var der typisk samme åbningstider, men dog lukket til middag og aftensmad.

Børn kan fra 3 år og op til 17 år deltage i forskellige børneklubber hvor der er underholdning for børn i alle aldre. De små kan tegne og lege, og de lidt større børn spille Playstation, fodbold, og deltage i dansekonkurrencer. Desuden er der på næsten alle deres krydstogtskibe et særligt pool område for de små med lavt vand og vandleg. (Bemærk at børn typisk ikke må bruge poolen med mindre de er toilettrænet ifølge Amerikanske sundheds regulativer).

MSC Cruises pool for børn

Her er det hos MSC Cruises at børnene leger.


Disney Cruise Line

Pris for ét barn under 1 år: 5500 kr. (Pris for ét barn på 10 år: 8500 kr.)

Babyer er tilladt fra 3. måned (ændres snart til 6 måneder), og der er børnesenge og højstole ombord som man kan leje, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking. Du skal selv have mad med til den lille, men bleer kan bestilles i forvejen! Disney Cruises har en række klubber som henvender sig fra de små fra 3. måned, og op til 17 år. Vi har desværre ikke kunnet finde nogen informationer om at de tilbyder en “bibber” så man kan tilkaldes hvis den lille har brug for en, men vi har skrevet til Disney Cruise Line for at få det afklaret. Den første klub er som en slags dagpleje til den lille, hvor de tager sig af det hele for omkring 60 kr. i timen så far og mor kan bruge noget tid sammen. De næste klubber henvender sig til de lidt ældre børn og unge, men fælles for dem er den høje standard som man vil møde overalt. Udbudet i de forskellige klubber afhænger af hvilket krydstogtskib du sejler med, så sørg for at få læst nærmere om skibet når du har fundet din tur, men inden du booker.  Desuden er der på næsten alle deres krydstogtskibe et særligt pool område for de små med lavt vand og vandleg.  (Bemærk at børn typisk ikke må bruge poolen med mindre de er toilettrænet ifølge Amerikanske sundheds regulativer). Det ligger også i navnet, Disney Cruises, at de henvender sig til børnefamilier, og selvom prisen er i den høje ende så kan du også give hele familien en oplevelse for livet!

Disney Fantasy pool 2

Her et billede fra Disney Fantasy der viser pool-området for de små.


NCL (Norwegian Cruise Line)

Pris for ét barn mellem 0 og 10 år: 2100 kr.

Babyer er tilladt fra 6 måned, og der er børnesenge ombord som man kan låne, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking. NCL fortæller intet om muligheden for at købe bleer ombord, og heller ikke noget om højstole eller badekar. Forældre med børn som stadig går med ble får udleveret en “bibber” så de kan blive tilkaldt når barnet skal skiftes. Forældre skal dog altid passe på børn under 3 år, så der er ingen mulighed for alene-tid som forældre med en baby. Der er masser af muligheder for de små børn i deres børneklubber fra 6 måned og op til 12 år hvor de kan tegne/male, spille på Wii og meget mere. Unge fra 13 til 17 år har deres egen klub hvor de kan spille Playstation, holde små fester, spille fodbold, holde poolparty og meget mere. Hos NCL ser det ud til at de henvender sig til familier med børn fra 3 år og op. Desuden er der på næsten alle deres krydstogtskibe et særligt pool område for de små med lavt vand og vandleg. (Bemærk at børn typisk ikke må bruge poolen med mindre de er toilettrænet ifølge Amerikanske sundheds regulativer).

Norwegian Epic underholdning 2

Her et billede fra vandlandet ombord på Norwegian Epic


Vi håber at denne artikel har kunnet hjælpe dig med at finde ud af hvilket prisleje du kan forvente hvis du vil have børn med på krydstogtet. Fælles for dem alle er at de gerne vil kunne håndtere børnefamilier også, og de prøver alle sammen at gøre det attraktivt at sejle med dem. Hvis du har haft børn med på et krydstogt, så vil vi meget gerne høre om dine oplevelser i kommentarerne nedenfor! Er der et krydstogtselskab som du godt kunne tænke dig at vi skriver om som ikke allerede er her, så skriv nedenfor, og så opdaterer vi siden så snart vi får tid.

1 Comment on “Babyer, børn og krydstogter (2020 udgave)

  1. Det er bare en super guide i har her! Jeg tror vi prøver at kigge lidt mere på RCL. Det lyder rigtig godt, og virker ikke til at være så dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.