Krydstogtnyheder – Foråret 2018

Krydstogtnyheder – Foråret 2018

Så blev det 2018, og efter en stille vinter er det nu blevet tid til at tage et kig på hvad der kommer til at ske her i 2018, og hvad vi skal være opmærksomme på. De største nyheder tyder på at være nye krydstogtskibe som kommer til i årets løb. Generelt må vi siger at 2018 tyder på at blive endnu et godt år for branchen hvor de kan fortsætte samme stil som i de sidste par år, og den generelle tilvækst af passagerer betyder at de nye krydstogtskibe også bliver fyldt op, og priserne er da også steget væsentligt de sidste 2-3 år. Vi forventer derfor ikke at se store “game-changing” nyheder i 2018, men nye krydstogtskibe er naturligvis også dejligt.

MSC Seaside

MSC Cruises nyeste krydstogtskib MSC Seaside begyndte at sejle i december 2017, og sejler nu i Caribean med op til 5.179 gæster ad gangen. Det er et nyt og spændende design MSC Cruises har valgt lige som med MSC Meraviglia der også startede med at sejle i 2017, og i det hele taget virker det som om at MSC Cruises er rigtig godt med for tiden hvad angår service kontra priser, og samtidig kan de præsentere nogle fantaktisk flotte krydstogtskibe.

Carnival Horizon

Carnival Cruises får også et nyt krydstogtskib i 2018 med navnet “Carnival Horizon”, og det er lidt noget særligt for os da vi selv skal sejle med skibet i maj i 14 dage på et transatlantisk krydstogt. Carnival Cruises sejler normalt ikke meget i Middelhavet da Costa Cruises som har samme ejere tager sig af det. Men da Carnival Cruises får bygget deres krydstogtskibe i Italien, så sejler de normalt lidt rundt her i Europa inden de tager turen over Atlanten og herefter sejler i Caribbean. Carnival Horizon vil som Carnival Vista have mange spændende oplevelser som fx en IMAX biograf.

Norwegian Bliss

NCL får lige om lidt “Norwegian Bliss” som skal sejle krydstogter ved Alaska fra sommeren 2018. Det vil have plads til omkring 4.000 gæster, og det er faktisk et ret stort krydstogtskib, så det tyder på at der bliver lidt bedre plads end hos fx MSC Cruises. Norwegian Cruise Line har dog haft lidt PR-problemer på det sidste i USA da de valgte at sejle gennem en storm som de åbenbart godt viste ville være ubehagelig, men økonomien/punktlighed kom åbenbart før komfort, og der ligger en del videoklip på Youtube hvor man kan se at vandet drypper ned fra lofterne og fylder rundt i gangene under stormen.

Costa Cruises er også meget store her i Europa, og derfor er det også værd at nævne at de får Costa Venezia og Costa Smeralda som er ved at blive bygget nu. Desværre tyder det på at Costa Cruises stadig er ude i en slags identitetskrise, for deres priser er godt nok meget lave, men til gengæld skuffer deres service også fælt, og jeg tænker at de har brug for at finde ud af hvad det er de vil fremadrettet. Hvis de fortsat VIL være de billigste, så er de nød til at få afklaret forventningerne til oplevelsen, for de sælger det stadig som en eksklusiv oplevelse, hvor man nok mere skal se dem som et middel 3 stjernet hotel. Det bliver spændende at se om 2018 er året hvor de finder ud af det hele.

Mere generelt ser det ud til at selskaberne er ved at have fundet ud af hvor de skal sejle i 2019 nu, og det ser ud til at de fleste fortsætter med samme ruter/ture som vi har set i 2017, men blot med flere skibe til de mange nye kunder som er ved at få øjnene op for krydstogter. Cuba som har været “den nye ting” i 2017/2018 tyder dog på ikke at være helt så populær som antaget, og nogle krydstogtskibe er blevet flyttet væk igen. Til gengæld tyder det på at Dubai fortsat er populær, og fx MSC Cruises flytter MSC Lirica til Dubai i 2018. Kina har også været nævnt i flere år som det nye “guld”, men indtil videre har Kineserne vist ikke været helt med på ideen, og flere selskaber har udskudt deres start i det område.

Her på CruiseHelper.dk glæder vi os også til 2018, og det bliver meget spændende at se hvilke flere store nyheder vi kan forvente at se i år.

Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.