Covid-19 på MSC Grandiosa

Covid-19 på MSC Grandiosa

Ca. 3 uger efter vi er kommet hjem fra et krydstogt med MSC Grandiosa har MSC Cruises nu udsendt en e-mail hvor de gør opmærksomme på at de har fået af vide at flere gæster ombord efter hjemkomst er blevet testet positive. MSC Cruises skriver dog ikke noget sted at det er Covid-19 der tales om, men jeg antager det er underforstået. Der er sikkert nogen i deres marketingafdeling som er meget stolte i øjeblikket over at kunne udsende sådan en e-mail uden at nævne ordet covid-19 eller Corona.

“This letter is to inform you that Public Health Agencies just contacted us about fellow guests who were on a cruise with you and tested positive upon their return home. While on the cruise, these guests did not report any symptoms to our onboard medical staff. “

MSC Cruises anbefaler at vi holder øje med vores helbred, og følger de gode råd om hygiejne. Problemet er dog lidt at siden det allerede er 3 uger siden krydstogtet sluttede, så ville vi have været både syge og raske igen i mellemtiden. Vi har ikke selv haft nogen symptomer på influenza hverken før, under eller efter krydstogtet. Vi har dog naturligvis fulgt de danske retningslinjer hele tiden, og har for god ordens skyld ikke haft unødig kontakt med andre mennesker siden vi kom hjem. (Selvom det ikke har været et krav).

På et skib som MSC Grandiosa med omkring 6-7000 personer ombord (og dermed på størrelse med en større dansk by), virker det meget sandsynligt at nogen ville have været syge mens vi var afsted, og risikoen for at alle skulle være blevet smittet undervejs er nok meget minimal. Det ændre dog ikke på at vi synes MSC Cruises i høj grad forsøger at passe på deres omdømme og økonomi mere end de forsøger at passe på vores helbred. Den udvidede screening vi mødte ved check-ind på skibet bestod faktisk kun at en formular man skulle udfylde om at man ikke var syg, og en temperatur-test efter vi var kommet ombord på skibet. En test for om man havde 40+ grader feber betyder jo på igen måde at der ikke kan komme mennesker ombord med covid-19.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.