Norwegian Cruise Line (NCL)

Vi har desværre endnu ikke rejst med Norwegian Cruise Line (NCL), så her finder du i stedet en masse information om krydstogtselskabet, og det vi har hørt fra venner og bekendte som har rejst med NCL.

Krydstogtselskabet startede tilbage i 1966 og har i mange år været kendt for deres ”Freestyle” koncept hvilket betyder at der ikke er noget bestemt tidspunkt du skal spise på, og heller ikke nogen særlig påkrævet dresscode. NCL sejler i det meste af Verden, og har naturligvis også ture med udgangspunkt i København. NCL har i øjeblikket 13 krydstogtskibe i drift og 4 nye skibe er på vej. Vores oplevelse er at NCL primært henvender sig til den øvre mellemklasse uden eller med en eller flere teenagere.

Her er et par på udflugt med NCL.
Her er et par på udflugt med NCL.

Maden ombord er fuldt ud på højde med det man kan opleve hos fx Royal Caribbean og deres førnævnte Freestyle koncept sikrer at man altid kan finde et spændende sted at spise hver aften. Hovedrestauranten er med i prisen, men special-restauranterne koster ekstra, og her er tale om beløb på mellem 5$ og 30$ per person per besøg hvor du fx kan vælge mellem Franske, Asiatiske eller Italienske gastronomiske oplevelser. Ud over dette er der også på de fleste af deres krydstogtskibe et godt gammeldags Steakhouse.

Hvad angår aktiviteter ombord, så opdager man med det samme at NCL tilbyder rigtig mange forskellige ting som primært henvender sig til de unge gæster. Her kan nævnes: Klatrevæg, Golfsimulator, fitness-center, bowlingbaner samt masser af swimming pools og boblebade med store rutsjebaner. De unge har også adgang til særlige klubber som er målrettet deres alder, og på grund af de utrolig mange muligheder vil vi ikke komme nærmere ind på dem i denne anmeldelse, men rejser du med børn, så husk at besøg deres hjemmeside og læs mere om hvad de tilbyder til netop lige den aldersgruppe dine børn er i. (Det kan også variere alt efter hvilket krydstogtskib i rejser med). For de voksne er ud over førnævnte naturligvis også en række butikker, et kæmpe teater, spændende kasino og diskotek med noget for enhver smag.

Her er et show med Blue Man Group i gang, og det har været et meget populært show.
Her er et show med Blue Man Group i gang, og det har været et meget populært show.

På nogle af NCL’s krydstogtskibe vises der faste shows på Broadway niveau, og går du særligt efter fantastiske shows så hold øje med deres hjemmeside hvor der står meget mere om hvilke shows som du kan se i øjeblikket. Blue Man showet har fx været i gang længe, men det stopper i denne måned selvom det har været meget populært.

Hvis vi kigger på komforten og skibenes tekniske egenskaber, så har de 13 krydstogtskibe lige nu, og vores personlige huskeregel at alle krydstogtskibe under 8 år er ok, mens man med ældre skibe skal kigge nærmere på det inden man bestiller. 9 af krydstogtskibene er ældre end 8 år, og det ældste er nu 17 år gammelt. Dog har NCL en høj standard, og de fleste af deres ældre krydstogtskibe er blevet renoveret inden for de sidste 3-5 år.

Der er pizzaria ombord på alle NCL skibe.
Der er pizzaria ombord på alle NCL skibe.

NCL er kendt for at passe godt til familier og børn i alle aldre, men har nok mest fokus på børn fra 5 år og op. I denne forbindelse vil vi gerne fremhæve vores guide ”Babyer, børn og krydstogter” hvor NCL også er nævnt og beskrevet i detaljer. De vil normalt være det sikre valg hvis du rejser med børn/teenagere, for du vil ikke være i tvivl om at de har styr på tingene. Det er naturligvis vigtigt at man som forældre kan føle sig tryg ved at efterlade børn i deres varetægt. På deres hjemmeside kan du finde flere informationer om hvad de tilbyder hvis i har særlige behov. Fx kan man låne en rejseseng ombord til små børn.

Med NCL Cruises kan du mod et ekstra gebyr for en kæmpe mad-oplevelse.
Med NCL Cruises kan du mod et ekstra gebyr for en kæmpe mad-oplevelse.

Værdi for pengene.. Det kan være svært at vurdere da priserne ofte ændre sig alt efter udbud og efterspørgsel, men priserne ligger normalt i den øvre mellemklasse, og modsvarer godt oplevelsen du får. For den normale danske familie i den øvre middelklasse tror vi at NCL passer rigtig godt, og her burde ingen blive skuffet. Vi anbefaler at du prøver at sammenligne prisen med en charterferie med ”all inklusive”, og ofte viser det sig at krydstogtet ikke er dyrere, og ofte får du endda mere for pengene. NCL ligger samlet set tæt på RCL, og om du skal vælge det ene selskab frem for det andet kommer nok mest an på hvilket krydstogtskib som lige er der hvor du gerne vil på ferie hen til.

Vi vil naturligvis ikke komme med nogen samlet vurdering da vi ikke selv har haft muligheden for at rejse med NCL endnu, men har du en oplevelse du gerne vil dele med os, så er du velkommen til at skrive i kommentarer nedenfor.

0 Comments on “Norwegian Cruise Line (NCL)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.