Costa Cruises

Costa Cruises (Costa Crociere) blev skabt helt tilbage i 1854, og startede som fragtselskab, men i 1924 overtog sønnerne selskabet, og begyndte herefter at fragte passagerer. I 2000 blev selskabet købt af Carnival Corporation som også er selskabet bag Princess Cruises, Cunard Line, HCL og mange flere. Selskabet har i dag 15 krydstogtskibe hvor det mindste er Costa neoRiviera med 1.700 passagerer og det største Costa Diadema som har plads til 4.947 passagerer. Costa Cruises sejler i det meste af Verden, men er mest aktive her i Europa hvor de typisk sejler ud fra Sevona, Trieste, Civitavecchia og Barcelona. Der er dog også krydstogter direkte fra fx København her i Norden.

Costa Cruises ud for Santorini.
Costa Cruises ud for Santorini.

Vi har været så heldige at sejle med Costa Cruises flere gange de seneste år, og har efterhånden oplevet lidt af hvert med dem. Faktisk så blev vores første krydstogt med dem aflyst et par måneder inden vi skulle afsted da det krydstogtskib vi skulle sejle med, Costa Concordia, delvist sank og har taget flere år at fjerne. Det var en underlig fornemmelse at kunne se at den kahyt vi skulle have boet i nu stod under vand. Vi fik dog tilbudt et andet krydstogt med rabat, og vi havde en helt fantastisk tur med Costa Serena i Middelhavet i stedet.

Hvis vi skal tage et kig på maden ombord, så er det noget af det bedste vi har oplevet, og tilbage i 2012 med Costa Serena var maden ombord helt fantastisk, og det absolut bedste vi har oplevet på et krydstogt. Maden var i den Italienske stil, men med stor variation, og altid af høj kvalitet. På et senere krydstogt i 2013 var kvaliteten dog faldet noget, og lige nu går der rygter om at maden er faldet endnu mere i kvalitet. Som med mange andre krydstogtselskaber har du dog naturligvis mulighed for (mod betaling) at gå på en special-restaurant ombord og få mad af en lidt højere kvalitet, og det vil vi naturligvis anbefale hvis du bliver skuffet over maden. Set i forhold til at Costa Cruises bestemt ligger i den billige ende med deres krydstogter syntes jeg dog at niveauet passer rimelig godt i forhold til pris/kvalitet.

Hovedret ombord med Costa Cruises.
Hovedret ombord med Costa Cruises.

Angående aktiviteter ombord, så burde du ikke komme til at kede dig, for der sker noget hele tiden, og der er noget for enhver smag. Det vi har fundet rigtig godt har været deres informations-møder om kommende destinationer. Det var dejligt at kunne høre om næste dags destination, få tips/tricks og stille spørgsmål. De var altid ærlige og kunne fx fortælle at der var nogle ture som var spild af penge, mens der var andre som de bestemt kunne anbefale. Herudover var der naturligvis også Bingo og anden underholdning ombord som dansekonkurrencer m.m. Alt i alt, ganske godt og på niveau med andre krydstogtselskaber.

Her ses et sørøverskib i legeområdet ombord med Costa Cruises.
Her ses et sørøverskib i legeområdet ombord med Costa Cruises.

Costa Cruises har naturligvis et teater på alle deres krydstogtskibe, og shows hver aften. Desværre har de ingen fast-annoncerede shows på deres krydstogtskibe så du kan vælge hjemmefra som fx Royal Caribbean gør det ombord på fx Oasis of The Seas. Costa Cruises oversælger dog ikke deres shows, og lover intet om “shows i bedste Broadway stil” som fx MSC Cruises har gjort. Deres shows er ganske hæderlige, og hvis du ikke kommer med en forventning om en oplevelse for livet, så er det bare med at læne sig tilbage og nyde showet. Dog oplevede vi at deres “Laser show” var spid af tid, og deres “Crew show” er stort set identisk på alle krydstogtskibene, så det skal man i hvert fald kun se én gang.

Teatersal ombord på Concordia-klassen med plads til 1300 gæster.
Teatersal ombord på Concordia-klassen med plads til 1300 gæster.

Komfort og skibenes tekniske egenskaber skal naturligvis også nævnes, og det er vores personlige huskeregel at alle krydstogtskibe under 8 år er ok, mens man med ældre skibe skal kigge nærmere på det inden man bestiller. Hos Costa Cruises er 8 ud af 15 af deres krydstogtskibe mere end 8 år gamle, og vi anbefaler at du holder dig til Concordia, Luminosa og Dream -klassen. Concordia-klassen som vi har sejlet med flere gange var været af rigtig god kvalitet, og yderst behagelige krydstogtskibe at sejle med. Selv når det blæser 30 m/s mærkede vi det kun lidt, og hvis du følger vores råd om altid at booke en kahyt som ligger over og under andre dæk hvor der også er kahytter, så er der normalt helt ro. Krydstogtskibene er som regl rigtig godt indrettet, og det er nemt at finde rundt, og der er god plads på gangene. Kahytterne har vi intet ondt at sige om. Pladsen er fin, og de har alle gange været i god stand.

For familier med børn er der mange muligheder, og i vores guide Babyer, børn og krydstogter kan du læse mere om hvad de forskellige selskaber tilbyder. Her er et uddrag fra guiden vedr. Costa Cruises:

Babyer er tilladt fra 6 måned, og der er børnesenge ombord som man kan låne, og der skal blot oplyses om dette ønske ved booking. Desuden kan der lånes højstole, babybadekar og flaskevarmere. Du skal selv have mad med til den lille samt bleer! Fra 3 år er der gratis børnepasning ombord i børneklubben fra kl. 09.00 indtil 01.30 om natten. Til frokost og aftensmad skal du dog hente dit barn da de her har pause.

Det ser dejligt ud ikke? Sol, vand og afslapning.
Det ser dejligt ud ikke? Sol, vand og afslapning.

Service er et sjovt begreb i Italien, og når det kommer til maden så har de forstået det! Vi har altid fået høflig og hurtig betjening i deres restauranter. Typisk så står én person for maden ved bordet, og en anden for drikkevarerne. Vi oplevede at de havde styr på hvad vi drak, så når vi kom næste aften så stod der allerede de samme drikkevarer klar, og købte vi en flaske vin uden at drikke det hele samme aften, så stod den på bordet igen næste aften. Hos Costa Cruises har vi altid oplevet at få en ægte gastronomisk oplevelse i deres restauranter, og selvom selvom det virker som om at man har valgt at forsøge sig med at spare sig ud af krisen så syntes vi stadig at man får meget for pengene. Servicen i barerne har også generelt været af høj kvalitet, og eneste nævneværdige her har været at selvom man har købt en fuld drikkepakke, så kan du ikke få to ting på samme tid med samme kort. Idéen er at Costa Cruises gerne vil undgå at flere familier/venner køber drikkevarer til hinanden hvor ikke alle har købt “full inclusive” pakken. Det betyder så i den virkelige Verden at vi ikke kunne bestille en kop kakao og en kage på samme tid (begge dele var med i all inclusive pakken). Meget fjollet, og faktisk ikke helt i orden. I receptionen har servicen altid været meget varierende, og på vores ture har vi nok tilbragt omkring 3 timer der samlet set. I forhold til Royal Caribbean hvor du kan være sikker på at alt er som du har bestilt, så har Italienerne et lidt mere afslappet forhold til dette, og en forudbestilt drikkepakke er fx ikke noget man kan være sikre på er registreret ombord. (Og så tog det én time før det lykkes dem at lave nye kort til os). Det eneste som har virket for os Nordjyder er faktisk at hidse sig op og blive meget grov for at få tingene til at ske (vi er bestemt ikke urimelige mennesker). Vores råd herfra er derfor altid at sige til hvis noget ikke er som det skal være, og så ellers hænge i indtil bliver trætte af en og får styr på det.

Her er Costa Cruises i gang med at male skibet.
Her er Costa Cruises i gang med at male skibet.

Vi har allerede været lidt inde på det, men hvad angår værdi for pengene, så syntes vi samlet set at Costa Cruises gør det meget godt, og set i forhold til fx MSC Cruises hvor prisen ofte er omkring den samme, så vil vi helt klart anbefale Costa Cruises hvis du går efter god mad og behagelige krydstogtskibe. Det vi oplever er også at de typisk er omkring 20 % billigere end Royal Caribbean, så går du efter et billigt krydstogt så må vi sige at Costa Cruises er et godt valg til pengene. Naturligvis skal man altid overveje om man ikke har lyst til at forkæle sig selv lidt ekstra og betale de 20 % ekstra, men det vil vi lade være op til jer at vurdere.

Samlet set vil vi gerne anbefale Costa Cruises, og selvom den samlede vurdering er faldet lidt over de seneste år, så vil vi stadig gerne give dem 4 ud af 5 stjerner for deres gode mad og dejlige krydstogtskibe.

4 stjerner

____________________________________________________________

Costa Cruises (9)

Costa Cruises (7)Costa Cruises (5)Costa Cruises (4)Costa Cruises (3)Costa Cruises (2)Costa Cruises (29)Costa Cruises (26)Costa Cruises (25)Costa Cruises (24)Costa Cruises (22)Costa Cruises (21)Costa Cruises (20)Costa Cruises (19)Costa Cruises (18)Costa Cruises (17)Costa Cruises (15)Costa Cruises (14)Costa Cruises (13)Costa Cruises (12)Costa Cruises (11)Costa Cruises (10)

0 Comments on “Costa Cruises

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.