MSC Orchestra

Krydstogtskibet har koster omkring 2,6 milliarder kroner at bygge i 2007, og med en længde på 293 meter har skibet plads til ca. 3.200 gæster ombord. Der arbejder omkring 1000 ansatte på skibet. Hun kan sejle med 23 knob hvilket svarer til ca. 43 km/t. Der er 13 dæk til gæster og 4 til de ansatte.

Vi sejlede med MSC Orchestra i juli 2014 i 7 natter på turen Kiel, København, Gdansk, Helsinki, St. Petersborg og retur til Kiel.  Vi boede i en indvendig kahyt på dæk 11 bagerst. Vi stod på i Kiel hvor vi var kørt i bil til, og havde på forhånd booket parkering 500 meter fra krydstogtskibet for omkring 600 kr. for 8 dage. Det var ca. 3-400 billigere end at booke parkering direkte hos MSC Cruises. Vi gik ombord omkring kl. 12.30 hvilket kun tog ca. 30 minutter, så det var meget smertefrit, men vi kom med vilje også for tidligt for at undgå den værste kø. Terminalen i Kiel er udmærket og der var gode toiletforhold. MSC Cruises havde placeret en række sælgere rundt om i terminalen som man skulle gå forbi for at komme om bord, og vi syntes at de var lidt nærgående, og gav et indtryk af at det var ”low cost”.

Da vi kom ombord havde vi lige et par timer til at se os omkring på skibet inden vores kahyt var klar, og vi gik forbi buffeten for at få lidt frokost. Desværre var buffeten næsten allerede helt fyldt med mennesker, og det var lige ved at man fik stress af at være der, men det gik og vi fik noget udmærket mad at spise.

MSC Orchestra Pool 2
Pooldækket på MSC Orchestra.

Da vi begge to går meget op i maden når vi er på krydstogt, så var det noget vi havde set meget frem til, og vi tænkte at når Italienerne med Costa Cruises kan lave lækker mad, så må de også kunne hos MSC Cruises som jo også er Italiensk. Desværre må vi indrømme at vi er blevet lidt skuffede, og der er ingen tvivl om at de køber billige råvarer hjem. Det lykkes os ikke at få én ordentlig bøf på turen, og variationen i maden var ikke stor. Et par ved vores bord fik en salat med et levende insekt i, og rejerne var fx ikke renset. Restauranten var om aftenen på grænsen til overfyldt, og bordene stod så tæt at tjenerne havde svært ved at komme rundt mellem dem. Alle tjenerne var dog rare og behagelige, men nok ikke særlig erfarende, og vores teori er at der lige var kommet nyt mandskab ombord. Glas, bestik og tallerkner var ikke altid rene, og noget af servicen var af og til direkte i stykker.  Der var dog naturligvis også meget lækker mad, og om morgenen og til frokost, hvor der ikke var så mange mennesker, var det helt rart, og man kunne godt mærke at tjenerne gav sig bedre tid til at give os en god oplevelse.

Buffeten var stor og god med et varieret indhold, og havde åbent 20 timer i døgnet. Desværre var den konstant overfyldt, og nogle gange kunne det virkelig ikke lade sig gøre at finde et ledigt bord. Meget stressende, og vi endte med at holde os væk derfra.

Alt i alt var vores oplevelse med maden under middel, og vi må konstatere at MSC Cruises ikke er noget for dem som går op i maden ombord, og der var ingen mulighed for at få et bord til to selvom de skriver på deres hjemmeside at det er noget man kan spørge om.

MSC Orchestra 2
Her ligger MSC Orchestra ved Langelinie i København.

Som med alle andre krydstogtselskaber er der et bredt udvalg af aktiviteter ombord, kvaliteten af disse virker til at være ganske udmærket og der var ingen tvivl om at Italienerne hyggede sig gevaldigt ombord som der var ekstra meget fokus på. Da vi var af sted var der VM i fodbold og MSC Cruises havde sørget for at man kunne se kampene ombord, og havde lavet særlige arrangementer vedr. dette. Fodbold siger os ikke det helt store, men de fleste virkede rigtig glade for de mange aktiviteter ombord, og det eneste vi savnede var forskellige små foredrag om de kommende destinationer som vi ellers gerne vil høre om.

På trods af de mange unge mennesker som var med på turen, så manglede der en del ”forlystelser” som fx Formula 1 simulator, golf simulator, 4D biograf, surfboard simulator osv. Det eneste der lige er, er en minigolfbane som desværre er en smule kedelig.

Kasinoet var gammelt og slidt. Faktisk havde man slet ikke lyst til at være der på grund af lugten, og maskinerne var gamle og kedelige. Du kan ikke som med mange andre krydstogtskibe sætte dit kort i maskinen og benytte det til at spille med, og skal i stedet have kontanter med. Håbløst forældet og vi brugte nok ikke mere end 10 minutter derinde.

Vores oplevelser i teateret må siges at være meget skuffende, og deres shows havde ingen handling og bestod primært af 3 sangere som sang nogle sange, mens 3 akrobater lavede ca. de samme øvelser hver aften. Det var en sørgelig opsætning og ikke engang den bedste sangers sko passede, og var måske to numre for store. Generelt set må deres kostumer siges at være slidte. Jeg vil ikke bruge så meget mere energi på at gå i dybden med disse shows, for der er virkelig ikke meget at skrive om, og langt under det niveau vi har set med andre krydstogtselskaber.

MSC Orchestra Teater 2
Her et billede fra et show i teateret.

Hvis vi tager et kig på komforten ombord, så var teateret flot, og det samme gælder de mange forskellige barer som havde hver deres tema. Hvis man kiggede tæt på kunne man dog hurtigt konstatere at alt på skibet er slidt og bærer præg af dårlig vedligeholdelse. Jeg kan forestille mig at MSC Orchestra snart skal i tørdok og have en grundig renovering, men jeg har ikke kunnet finde nogen informationer om dette på deres hjemmeside. Kahytten var generelt set okay selvom den var lidt slidt, og havde badeværelse af en helt okay størrelse. Desværre har MSC Orchestra fået monteret køjesenge i alle deres indvendige kahytter, og det var ikke nemt at komme rundt om sengen når man stod på. Rengøringen var super, og vi så dem nærmest aldrig men hende vi havde gjorde bestemt sit job. Vi havde betalt for at få en af deres bedste indvendige kahytter, og der var de første 4-5 dage heller ikke nogen nævneværdig støj. Desværre viste det sig at vi havde sejlet med omkring 15 knob i starten, men de sidste 2 dage sejlede vi med 22 knob, og så rystede hele skibet faktisk konstant, og det var faktisk ikke spor behageligt når man kunne mærke det i sengen. I en stor lounge bagerst på skibet rystede det faktisk så meget at man kunne se loftet vibrere, og tydeligt høre og mærke det.

Oprindeligt var MSC Orchestra ikke bygget til mere end omkring 2.500 gæster, men er senere blevet opgraderet til at have plads til omkring de 3.200 gæster, og derfor virker det som om at skibet er overfyldt. Bordene i restauranterne ser ud til at være rykket tættere sammen og i de forskellige barer har man sat ekstra stole og borde ind på gangene.

MSC Orchestra 1
Midt i skibet finder man dette atrium som var med til at give en god stemning.

MSC Cruises har normalt gode tilbud til børnefamilier, og de børn vi så ombord så ud til at hygge sig og have det sjovt. Der var også legetøj til de helt små, og det virker til at MSC Cruises er ved at rette fokus mere på børnefamilierne, men konceptet virker ret nyt endnu.

Servicen ombord er udmærket, og vi fik altid en venlig og høflig betjening. Man kan godt mærke at MSC Cruises i forhold til andre selskaber ”skjuler” deres ansatte lidt mere, og selvom vi godt kan lide at snakke med dem som gør rent i kahytten og serverer mad, så har jeg bestemt respekt for denne måde at gøre det på, og denne lidt anderledes stil i forhold til hvad vi ellers har prøvet. Vi bestilte også roomservice 4 gange (morgenmad), og det fungerede upåklageligt, og de kom aldrig for sent.

MSC Orchestra Bar
En af de mange barer ombord uden for mange mennesker.

Hvis vi skal se lidt på værdi for pengene, så er det vigtigt at huske på at MSC Cruises er i den meget billige ende, og det ville have været svært at finde et alternativ til de penge vi gav for denne tur. Vi kan dog naturligvis godt tillade os at sammenligne med fx Costa Cruises som er i ca. samme prisklasse, og her er der ingen tvivl at MSC Cruises ikke er helt så godt hvad angår mad og shows, men de vinder på udvalget i barerne og var meget punktlige.

Samlet set så ligger vurderingen lidt under middel, og MSC Cruises / MSC Orchestra kan være ganske udmærket til dem som skal på krydstogt for første gang, og lige finde ud af hvad det hele går ud på, hvis de har et godt tilbud, men egner sig ikke til dem som har været af sted flere gange tidligere.

2 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.