Costa Favolosa

Costa Favolosa sejlede sin første tur med gæster i 2011, og er 290 meter lang og 40 meter bred. Her er plads til 3.780 gæster, og en besætning på ca. 1.110. Krydstogtskibet har kostet omkring 4 milliarder kr. og imponerer lige så snart man kommer ombord.

Vi var på en tur med Costa Favolosa i sommeren 2016, og sejlede ud fra Aarhus havn. Ombordstigningen gik som en leg, og det tog kun omkring 10 minutter fra vi ankom, til vi stod ved vores kahyt som allerede var klar en time før vi egentlig havde fået af vide at vi kunne komme ombord. Vi havde denne gang en udvendig kahyt med balkon på dæk 8, og den var ren og i god stand.

Her ses Costa Favolosa i havn ved Rostock.

Her ses Costa Favolosa i havn ved Rostock.

Hvis vi kigger på maden ombord, så er det desværre ikke nær så godt som på vores tidligere krydstogter med Costa Cruises, og kvaliteten er faldet markant. På Costa Favolosa er der to store hovedrestauranter, en buffet, og to special-restauranter.  Vi så en reklame for “Samsara Restaurant” hvor vi for 30 euro hver kunne komme og spise aftensmad. Dette bookede vi på tv’et i vores kahyt, men da vi mødte op næste aften fik vi blot af vide at vi ikke kunne komme ind da det var en fejl at man kunne booke adgang den aften. Meget skuffende. Vi havde også stort set samme oplevelse i Costa Club restauranten hvor der stod i dags-programmet at man kunne komme ind mod betaling, men da vi mødte op til frokost, fik vi blot af vide at det kunne vi ikke, men at “der er en gratis buffet nedenunder”. Igen meget skuffende, og til frokost har Costa Cruises slet ikke åbent i restauranten længere, og der var derfor kun den kedelige buffet. Vi havde inden rejsen også booket et bor til 2 på deres hjemmeside, men da vi mødte op første aften fik vi af vide at det ikke kunne lade sig gøre alligevel før næste aften. Næste aften havde vi godt nok også fået et nyt bord, men det var stadig ikke et bord til to.

Her udsigt til den udendørs pool hvor der også er plads til at sidde og nyde en god drink.

Her udsigt til den udendørs pool hvor der også er plads til at sidde og nyde en god drink.

Ombord på Costa Favolosa er der både 4D biograf, golf og en Formel 1 simulator, og det kan helt sikkert underholde de fleste et stykke tid. Der er også mulighed for at deltage i “serviet-foldning” og forskellige fitness kursuser. Dog så er udbuddet skrumpet noget de sidste par år, og det er faktisk først fra omkring kl. 18.00 at de har nogle spændende aktiviteter. Der findes flere forskellige pools og boblebade ombord, og det lykkes os faktisk at finde et boblebad som vi kunne have helt for os selv i næsten en time uden at blive forstyrret. Den ene store pool er desuden indendørs, så selv hvis vejret ikke er godt, kan du komme ud og svømme.

Vi blev glædeligt overrasket og kasinoet ombord da rygning er nu blevet forbudt (godt for os som ikke ryger), så det var faktisk til at holde ud at sidde der i længere tid. Dog så var udvalget af maskiner ikke så stort, og pengene forsvandt hurtigt. Har du penge nok, så kan man dog få nogle sjove aftener ud af det.

På Costa Favolosa finder du hurtigt det 3 etager store teater med plads til omkring 1.500 gæster hvor der hver aften er shows. Kvaliteten af disse shows er dog ikke særlig høj, og det ender ofte med at ligne en gymnastik-opvisning. De to primære sangere var dog relativt dygtige, og kunne faktisk synge til forskel for hvad vi nogle gange har oplevet med andre krydstogtskibe. Vi vil dog helt klart anbefale dig at tage med et krydstogtselskab som fx Royal Caribean hvis du går op i shows ombord.

I teateret ombord vises der shows hver aften.

I teateret ombord vises der shows hver aften.

Komforten ombord på Costa Favolosa er som med de andre Costa krydstogtskibe i denne klasse rigtig god. Costa Favolosa ligger godt i vandet, og der skal meget til før du overhovedet mærker at du sejler. Alt er i god stand og rengøringen er generelt rigtig god, selvom de desværre tilsyneladende havde haft et uheld med nogle kloakrør som der var gået hul på. (Lugtede ikke særlig godt, og gulvtæppet var dækket ned med et andet midlertidigt tæppe).

Der var en del familier med børn ombord, og de forskellige klubber for børn ombord så ud til at være et stort hit. Børnepasning er muligt for børn på 3 år og op, hvor de har en slags “børnehave” hvor de små kan være mens far og mor har lidt alenetid.

Her et billede fra den udvendige kahyt med balkon.

Her et billede fra den udvendige kahyt med balkon.

Om den generelle service ombord, så må vi sige at man ikke skal forvente alt for meget for så bliver man hurtigt skuffet. De ansatte havde alt for travlt, og vi blev fx smidt ud af restauranten inden vi overhovedet havde fået spist hele vores dessert fordi de var så langsomme til at servere, og de næste gæster stod i kø udenfor. Også i receptionen var der ofte meget lange kører (op mod en times ventetid vil vi vurdere), og de stod i kø fra den ene side af skibet til den anden. Vi har aldrig oplevet at Costa Cruises har haft særlig godt styr på tingene, og det er bestemt ikke blevet bedre de senere år.

Her ses et billede af en af de mange barer ombord på Costa Favolosa.

Her ses et billede af en af de mange barer ombord på Costa Favolosa.

Samlet set har vores tur med Costa Favolosa været meget skuffende, og det tyder på at der er blevet sparet mange steder de seneste par år, og prisen kontra værdi harmonerer ikke rigtig længere. Vi vil derfor fremover anbefale MSC Cruises i stedet for krydstogter i denne prisklasse.

Anmeldelse skrevet af: Anders Nielsen

Dato: 6. september 2016

2 stjerner